Täysillä kiekkoa, täysillä hyviä tekoja: HPK:n ytimessä

 

Jäädytetyt HPKn paidat.jpg

Hannu Savolainen katseli lapsena isäänsä jääkiekkoa pelaamassa ja lähti sille tielle varhain myös itse. Jääkiekko on aina ollut koko perheen juttu. Savolainen pelasi keskushyökkääjänä ja edustusjoukkueessa vuosina 1969 – 1987.

Savolainen oli kaukalossa kuuluisa pahis, mutta kun hän otti kypärän pois päästä, hänestä tuli kiltti. Raamikas kaveri herätti kunnioitusta kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella mm. haastemiehenä toimiessaan. HPK:ssa Savolainen toimi kolme kertaa päävalmentajana, kaksi kertaa apuvalmentajana ja jojona vuosikaudet.

HPK piti tiukasti kiinni Savolaisesta ja hän otti vastaan HPK:n markkinointipäällikön paikan 2001 alkaen. Savolaista voidaan hyvin luonnehtia HPK:n sydämeksi. Mitä tahansa tulee eteen, se on Savolainen, jonka suusta pääsee lause: ”Ei se mitään, hoidetaan pois”.

Savolaisen sydämessä on aina asunut vahva hyväntekijä. Hän esimerkiksi aloitti nuorena pelaajana Hämeenlinnassa korttelikiekon lapsille, joille ei vielä ollut seuratoiminta mahdollista tai tuttua. Tämän hän teki puhtaasti vapaaehtoistyönä viettäen vuosien ajan talvet konkreettisesti kentällä lasten kanssa. Nyt korttelikiekko on Hämeenlinnassa toimiva lasten ja nuorten harrastustoimintaa tukeva toimintamalli, joka saa koululaiset liikkumaan ja harrastamaan yhdessä.

Tällä hetkellä Savolainen huolehtii toimessaan myös esimerkiksi Hämeenlinnan keskussairaalan lasten psykiatrisen osaston pikkujouluista. Siellä vierailee aina joulun alla HPK:n pelaajia viemässä joulutervehdystä osastolle. Lisäksi hän tukee alueella toimivan saattohoidon erityisyksikön henkilökunnan työssäjaksamisesta ottelulippuja lahjoittamalla.

Ottelulippuja ja kausikortteja Savolainen toimittaa hienovaraisesti ja vähäeleisesti monille ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta päästä näkemään otteluita ilman tällaista tukea. Savolainen päästää lempeän sydämensä irti myös yksityishenkilönä, esimerkiksi tekemällä Elämä Lapselle –konsertin yhteydessä lahjoituksen. 

Savolainen haluaa sanoa kaikille seuraavan viestin: ”Jos sä pystyt auttaan, niin auta”.

Savolaisen viestissä on asian ydin – tehdään hyviä tekoja, autetaan toisiamme. Nostetaan katsetta maasta, näemme enemmän. Omilla teoillamme on merkitystä.  Savolainen – kiitos! Vaikuttavaa!

Riikka Koivisto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s